KISPlus
Volejte
Volejte naši infolinku:
po-pá 8.00-17.00 hod.
info

Profesionální travní sekačka Ferris poseče rychle, precizně a v pohodlí

Zřídka spatříte úředníka obecního či městského úřadu, jak se vlastnoručně pustí do sečení trávy na obhospodařovaných pozemcích intravilánu. Přestože by to mohl považovat za odreagování od byrokracie a osvěžení mysli. Ing. Libor Hanzal, ředitel společnosti KIS plus, a. s. z Litoměřic, shromáždil mnoho takových příběhů od doby, kdy začal importovat, prodávat a servisovat profesionální sekačky značky Ferris ze Spojených států. Cestovat v důstojné "americké" sekačce si přáli asi všichni jako malí kluci. Nyní si však tento komfort může užít kdokoli, kdo projeví zájem o vysoce produktivní a pohodlnou sekačku z USA. Stačí si jen objednat zkušební jízdu u společnosti KIS plus, a. s.
ISX800_768.jpg (105 KB)

Co je za tím bezkonkurenčním komfortem obsluhy?

Patentovaný systém nezávislého nastavitelného odpružení všech 4 kol je tím, co dělá profesionální sekačky Ferris tak výjimečné. Systém Forefront™ s dvěma ocelovými příčnými rameny pro každé přední kolo a kyvným ramenovým odpružením vzadu poskytuje vynikající komfort obsluhy. Každé kolo je vybaveno speciálními tlumiči a seřiditelnými vinutými pružinami, které dokonale tlumí nárazy od terénu. Výsledkem je plynulejší, pohodlnější a rychlejší jízda bez nutnosti brzdění před nerovnostmi a precizní řízení sekačky.

 

front-suspension-ForeFront-icon.jpg (22 KB)
front-suspension-single-arm-icon.jpg (21 KB)
front-suspension-pivoting-front-axle-icon.jpg (35 KB)
rear-suspension-icon.jpg (37 KB)

 

Pro získání této inovativní profesionální sekačky neváhejte a kontaktujte nás ještě dnes.

Zdraví, náklady a výkon jsou až na prvním místě

Jaké parametry vyhodnocují profesionálové při výběru sekačky? Přirozeně je to produktivita a provozní náklady. Nemělo by se ale zapomínat ani na fyzickou kondici zaměstnanců. Profesionální sekačky Ferris právě v této kombinaci nabídnou víc než konkurence. Dokonalé odpružení strojů Ferris přináší provozovateli velkou výhodu, nemají žádné omezení pro denní přípustnou expozici pokud jde o vibrace rukou, paží a celého těla! Je to velký přínos pro zdraví vašich zaměstnanců, kteří vám navíc budou vděční, že se domů nevracejí vyklepaní jako z kostitřasu. A zdravý spokojený zaměstnanec je zajisté rovněž i výkonnější.

Jak vypadá výsledek sečení? Dokonale!

ferrsecb.jpg (130 KB)

Zkušený praktik se po přečtení předchozích informací jistě položí jednoduché otázky: Jak bude vypadat posečený trávník, když se pohodlný žací stroj tak pohyblivě přizpůsobuje nerovnostem terénu? Ale nebojte se, když mluvíme o "americké" sekačce, znamená to, že i v této oblasti je všechno na nejvyšší úrovni. Náš systém odpružení je tak propracovaný, že zaručuje stálou výšku sečení. Díky spojení odpružení všech kol s žacím ústrojím a 16 patentů našeho vlastního designu se žací ústrojí zvedá a spouští v souladu s pohybem kol, což zajistí konzistentní výsledek sečení. Tento unikátní, spolehlivý a ověřený systém odpružení je součástí našich sekaček Ferris již od roku 1998.

A to není vše. Naše profesionální sekačky zero turn se mohou pochlubit nulovým poloměrem otáčení, což znamená neuvěřitelnou obratnost při práci. Navíc disponují dvěma palivovými nádržemi o objemu 42 litrů, které vám umožní pracovat celý den bez nutnosti doplňování benzínu. S takovými vlastnostmi před sebou máte stroj, který vám každý den přináší radost, ale také zvládne obrovský kus práce.

Základem je robustní konstrukce

spindle-cast-iron_768.png (1.40 MB)
Profesionálové chtějí, aby jejich investice do profesionální sekačky byla dlouhodobá a spolehlivá. A právě tohoto cíle dosahujeme u strojů Ferris díky jejich robustní konstrukci a výběru kvalitních strojních komponentů. Například nejoblíbenější a nejprodávanější model Ferris ISX 2200 je vybaven plnými a odolnými litinovými vřeteny s hřídelem o průměru 25,4 mm. Řemeny, řemenice a vodící kladky jsou pevnější, aby vydržely náročný provoz. Díky tomu je sekačka odolná proti poškození, snadno se udržuje a díky tomu jsou nízké servisní náklady.
Plnohodnotný 2řemenový pohon sečení je plně srovnatelný s řešeními využívajícími kardanové hřídele, které často kombinují řemeny s úhlovými převodovkami. Jednodušší řemenový pohon vás osvobodí od povinnosti pravidelného mazání, zejména na obtížně dostupných místech. To eliminuje riziko vysokých servisních nákladů, které by vznikly při zanedbání mazání. Sekačky Ferris se tak mohou pyšnit nejen spolehlivostí a jednoduchou údržbou, ale také vynikající odolností a nízkými provozními náklady.

 

Profesionální motor Briggs & Stratton je spolehlivým srdcem stroje

ferrwang.png (1.94 MB)
V profesionálních sekačkách Ferris řady ISX se můžete spolehnout na vynikající benzínové vzduchem chlazené dvouválcové motory od Briggs & Stratton. Tyto motory nabízejí výkon od 27 do 40 koní (20,1 kW až 29,9 kW) a objem od 810 cm3 do 993 cm3. Nejoblíbenější model Ferris ISX 2200 je například vybaven motorem Vanguard 810 Series EFI s vstřikováním paliva od společnosti Briggs & Stratton. Motory Vanguard jsou navrženy pro nejnáročnější profesionální použití a přináší mnoho výhod. Systém vstřikování paliva EFI zajišťuje nižší spotřebu, vyšší výkon, lepší odezvu na zátěž a snadnější startování. Tyto motory jsou také vysoce odolné vůči palivům s vysokým obsahem biosložek. Unikátním prvkem je také systém mazání a chlazení oleje Oil Guard™, který umožňuje provoz profesionální techniky Ferris po dobu 500 hodin mezi výměnami motorového oleje. Tento systém chrání olej před tepelným poškozením, prodlužuje jeho životnost a intervaly údržby, a tím snižuje náklady a škodlivé vlivy na životní prostředí. Kvalitní motor je doplněn dvěma profesionálními hydrostatickými převodovkami Hydro-Gear® ZT-4400®, které jsou robustní a poskytují vysoký výkon, trakci a odolnost. Tyto převodovky umožňují sekačce dosahovat rychlosti až 18 km/hod. Díky šířce záběru 155 cm je produktivita sečení až 2,23 ha za hodinu práce.

Mulčujte pro zdravý trávník i v těchto extrémně suchých létech

triple.png (277 KB)
V dnešní době je stále více evidentní, že městské a obecní travnaté plochy trpí nedostatkem srážek a ztrácejí svou svěží zeleň, přechází do suchého a žloutnoucího stavu. S růstem nákladů na závlahu je třeba hledat účinná a ekonomická řešení. V takové situaci je mulčování trávníku nejen jednoduchou, ale také nejlevnější možností. A sekačky z řady Ferris ISX přináší inovativní systém žacího ústrojí Triple Mowing™, který nabízí základní možnost zadního nebo bočního výhozu a také plnohodnotného mulčování. V našich podmínkách je nejčastěji využívána polomulčovací přepážka, která dosahuje výsledku 50% mulčování a 50% zadního výhozu. Tato varianta je pro současné suché období optimální. Sekačka dokáže efektivně zpracovat velké množství trávní hmoty a výsledný efekt stále zůstává esteticky příjemný. Všechny tyto možnosti, včetně mulčovacích nožů a základní a poloviční mulčovací přepážky, jsou již zahrnuty v základní ceně sekačky, takže nemusíte provádět žádné další investice. Systém Triple Mowing nabízí šířku záběru od 132 cm, 155 cm až po 183 cm, s možností nastavení výšky sečení od 3,8 cm do 12,7 cm, v závislosti na konkrétním modelu sekačky.

K výjimečné technologii patří také unikátní záruka

Suspension Warranty 4.png (1.43 MB)

Záruka, kterou poskytuje výrobce pro profesionální sekačky FERRIS řady ISX™, je nejen velkorysá, ale také odráží vysokou kvalitu použitých materiálů a technologií. Při nákupu těchto strojů získáte poctivou pětiletou záruku na celý unikátní systém odpružení. Motor je kryt tříletou zárukou, zatímco pohon sečení disponuje zárukou na řemeny po dobu tří let (s maximálním omezením 300 mth). Ostatní části stroje jsou zabezpečeny čtyřletou zárukou (bez omezení na počet hodin: 2 roky, s omezením na 500 mth: 4 roky). Navíc, i běžný opotřebitelný materiál, který obvykle není zahrnut v záruce, je pokryt tříměsíční zárukou. A to vše bez nutnosti pravidelných kontrol u prodejce, pokud si to nepřejete. Údržba těchto sekaček je natolik jednoduchá, že ji můžete provádět sami a tak dále ušetřit na dalších nákladech.

 

S profesionálními sekačkami Ferris vás nenecháme v nejistotě. Naše velkorysá záruka a snadná údržba vám dá jistotu, že vaše sekačky FERRIS řady ISX™ vám budou sloužit spolehlivě a dlouhodobě.

Nejlepší je osobní zkušenost

Pohodlí při jízdě a snadné ovládání této „ameriky“ je nepřenositelná zkušenost. Abyste si je mohli vychutnat, zve vás ředitel firmy KIS plus, a. s. Ing. Libor Hanzal do Litoměřic na zkušební jízdu, při které si ověříte, že stroje Ferris řady ISX jsou díky výkonu a konstrukci opravdu špičkoví profesionální dříči. Překvapí vás také velmi solidními cenami, jak strojů, tak i náhradních dílů.

Neotálejte a získejte si sekačku, která vám poskytne nejen dokonalý výsledek, ale i úžasný pracovní zážitek. Kontaktujte nás ještě dnes a objednejte si svůj výkonný stroj na sečení trávy!

ferrexpb.jpg (73 KB)

 

Vybrané modely sekaček FERRIS naleznete také v našem e-shopu.